Sanders Gebouw

Campus Woudenstein
Erasmus Universiteit Rotterdam

Architect                                                        Laagbouw door Quist Wintermans Architecten (1987)
Architect Transformatie                       Jo Coenen Architects & Urbanists (2017)
Interieur Architect                                   Hans Fransen


Het uitgangspunt voor het nieuwe interieur was om zoveel mogelijk materialen uit het oude interieur te hergebruiken. Kozijnen werden verwerkt tot tafelbladen, deuren werden werktafels en de zittingen van de collegestoelen werden opnieuw gebruikt.

Herbarium Collages voor de 5e verdieping

Crush on Nature creeerde composities met wilde planten voor de 5e verdieping van het Sanders gebouw.

De natuurlijke collage panelen passen perfect in de ambitie van de universiteit om bij de herinrichting materialen te hergebruiken of lokaal te betrekken.

De wilde planten tussen de glaspanelen zijn verzameld rond de universiteit. De organische vormen van de planten vormen een mooi contrast met het strakke interieurontwerp. Wat resulteert in een werkomgeving waarin je omringd bent met natuur.

Het resultaat is niet alleen een intrigerend interieur, maar het geeft ook een extra prikkel aan hoe wij, over het algemeen gesproken, naar de natuur kijken.
Crush on Nature deelt graag de visie dat je natuur overal vindt, ook in je directe omgeving waar je het niet verwacht.
Wanneer je oog krijgt voor de kleinste details opent zich een hele nieuwe natuurlijke werel.

Dit project is, door de keus voor demontabele glaswanden en lokaal gevonden natuur, volgens de bouwprincipes van circulairiteit.

meer over Circulair interieur door Crush on Nature:
futureproof.community/bibliotheek/school-of-law-tussen-de-wilde-planten


Crush on Nature
Liesbeth Bulk  m.f.a.

Quarantaineweg 1 G 4
3089 KP     Rotterdam NL

+ 31 (0) 6 480 68 713
info@crush-on-nature.nl