Milieu impact:
De studio ligt midden in de Rotterdamse havens.
Langs de kades en in de bermen verzamel ik de meeste planten. Nooit te veel van één plek en natuurlijk geen beschermde soorten.
De planten worden gedroogd in grote houten persen. Vervolgens wordt de collage met maar 10 gram oplosmiddelvrije lijm per m2, aan elkaar gehecht.
Mocht het interieur worden veranderd, dan kunnen de planten weer uit de wanden worden genomen. De lijm blijft achter op het glas en is makkelijk te verwijderen. Het glas kan volledig worden gerecycled. De planten kunnen weer terug naar buiten om te composteren en
zo in de kringloop terug te keren als voeding voor
nieuwe wilde planten.
Proces:
Crush on Nature heeft een groot herbarium die bestaat uit een grote verzameling gedroogde wilde planten.
Toch zoek ik voor de projecten zoveel mogelijk planten uit de omgeving van de locatie.
Voor zakelijke projecten, waar het pand nog gebouwd moeten worden, kunnen de planten zelfs op het bouwterrein worden verzameld, voordat de bouw is begonnen.
De wilde planten die plaats moeten maken voor het gebouw, kunnen dan in het interieur terugkeren als in het oog springende collages.
Meedoen:
Crush on Nature betrekt jullie graag bij het proces om de wilde planten een betekenisvolle plek te geven in het interieur. Met een inspirerende presentatie over wilde planten, zelf meehelpen met het verzamelen van de planten. Zo zie je straks jouw zelf geselecteerde plant terug in het uiteindelijke werk.
Crush on Nature deelt haar kennis over wilde planten graag met jullie.
Meer over Circulair interieur door Crush on Nature op MVO Nederland:
futureproof.community/bibliotheek/school-of-law-tussen-de-wilde-planten